Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbal of korfbal

18 januari 2017

Damesvoetbal, zo heette dat in mijn tijd, begon toen ik een jaar of 11 was. Op onze lokale voetbalclub kwamen ineens allemaal meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd, of eigenlijk iets ouder. De iets oudere waren natuurlijk veel interessanter omdat die al veel meer vormen hadden. Het is wel mijn redding geweest als voetballer, ik was waarschijnlijk als korfballer geëindigd als dit niet was gebeurt. Naast onze voetbalclub lag de korfbalvereniging TOP en daar zag het er altijd heel gezellig uit. Feestklanken klonken uit de kantine met jongens en meidenstemmen. De meisjes uit het dorp liepen daar in en uit en kwamen nooit tot de voetbalvelden. Op mijn elfde zaten die hormonen nog een beetje opgeborgen maar af en toe ontsnapte er wel eens eentje. Dan werd ik raar in mijn lijf en hoofd totdat ik een bal zag, dan ging ik voetballen. Als ik een paar jaar ouder was geweest dan had ik die hormonen nooit onder controle kunnen houden en was ik die korfbalkantine ingezogen om de mythe van het gemengd douchen te ontrafelen. Dan was ik met TOP wel regelmatig landskampioen en zelfs Europees kampioen geweest maar dan had ik ook een korfbalverleden.
Nu heb ik een voetbalverleden met een enkele invalbeurt bij de selectie en een verrotte knie terwijl TOP de Europacup weer omhoog houdt. Voor de derde keer op rij.

Lezerspost van Richard Rotteveel

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)