Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Eerwraak

13 augustus 2012

De eerste wedstrijd was tegen Veendam.Iedereen sprak vooraf over het meisje van 17 dat nabij ons stadion precies een etmaal geleden de keel was doorgesneden. De politie scheen een man te hebben opgepakt.

Onze topscorer was weg. Die jongen bleek drie zaakwaarnemers te hebben. In plaats van Bokila stond Calabro in de spits. Hij deed het vrijdagavond heel aardig en scoorde twee keer.
Jeroen Veldmate was jammer genoeg ook weg. Heracles kocht onze veelbelovende centrale verdediger, wiens laatste woorden in mei waren: ‘Ik zie je volgend seizoen, Hugo.’ Hij had kennelijk toch geen zin om ons in het jubileumjaar kampioen te maken, zelfs niet als hij daarna transfervrij mocht vertrekken. Maar goed, we beurden tenminste nog een kleine twee ton.
Wie ons geen geld opleverde was Marten de Roon. Hij speelt nu bij Heerenveen en gunde Sparta, de club die hem opving toen Feyenoord hem als jeugdspeler dumpte, geen euro. Ik zal nooit aan de ondankbaarheid en het egoïsme van profvoetballers wennen en vecht innerlijk tegen het sentiment en de rancune.
Wie wel aanwezig waren op Het Kasteel maar tóch weg: Schmeltz en Overtoom. De ex-Spartanen deden met Veendam mee.
De helm op het hoofd van onze keeper was een lekker vertrouwd gezicht. Verder herkende ik van vorig seizoen Luirink, Slijngard en Nieuwendaal. De namen van de nieuwkomers moet ik nog instuderen. Hoe ze lopen, reageren, anticiperen en niet te vergeten hoe ze voetballen, het moet nog even inslijten. Ik heb daar 17 thuiswedstrijden de tijd voor.
De dood van het meisje had met eerwraak te maken. De verdachte is vrijgelaten.
Gelukkig kwam na rust Bel Hassani erin. We wonnen met 2-1.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst