Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Uitgeschakeld

29 januari 2014

Naast me tijdens dit Hard grasdiner zit Ronald de Boer. Hij rekent op de doorbraak van de jonge spits Kishna, vertelt hij. Maar daar gaat het me nu even niet om. Ik bestudeer Ronald al heel de avond en denk: de eeneiige tweeling is ook niet meer wat ie is geweest. Frank en Ronald de Boer waren ooit als twee druppels water. Nou ja, je wist dat Frank een linkspoot was en Ronald rechtsbenig en Frank keek altijd ietsje bozer. Maar vergelijk ze nu eens. Twee verschillende wezens.

Frank ziet er ouder uit, kijkt zorgelijker en hij is kaler dan zijn broer. De tol van het trainerschap? Ronald lacht. ‘Nee, botox.’ Op mijn verzoek fronst Ronald zijn wenkbrauwen. Amper beweging. Geen rimpel te zien. ‘Die spiertjes zijn uitgeschakeld,’ zegt Ronald, alsof hij het over de vleugelspelers van de tegenpartij heeft. En zijn haargrens? Hoe zit dat? Kunstmatig verschoven vertelt hij. In tien minuten legt Ronald uit hoe dat met de nieuwste technieken gaat. Bij Dickie Advocaat transplanteerden ze nog een lap uit het achterhoofd, begrijp ik, maar bij Ronald ging het haartje voor haartje. Hij vertelt zo aanstekelijk over die nieuwe techniek dat we het aan tafel allemaal jammer vinden dat we zelf niet kalend zijn. Ja, die Ronald gaat goed gekuifd door het leven.
En Frank nou, vraag ik? Vindt hij zo’n ingreep soms te duur? Ronald: ‘8400 euro? Zal toch niet. Nee, Frank heeft er geen tijd voor. Dat krijg je als je trainer van Ajax bent.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst