Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Frank de Boer

6 mei 2011

Frank de Boer met een blauw doorgestikt jekkie aan. Namaak epauletten en een soort borstzakje met veel te grote knopen. Het vermoeden van een kleefbandje, om de zaak bijelkaar te houden. Een foto van de Ajax-coach, bij wijze van opwarmer voor een aflevering van het programma Heilig Gras. Geen gezicht. Mijn hoop op een goede afloop van het kampioensduel kreeg meteen een gevoelige knauw.

Frank, wil je dit nooit meer doen? Je ziet er namelijk heel goed uit in het Ajax-pak, zelfs voor wie weet dat dat tot en met de stropdas door de onvermijdelijke firma Oger geleverd is. Frank de Boer ziet er dan zelfs geweldig uit, beter dan de halvegare chagrijn Mourinho of de veel te nadrukkelijk gestileerde Pep Guardiola. Strak. Nuchter. Autoriteit. Dat zo’n pak hem zit maakt hem al meteen tot een 200 % betere coach dan oliebol Jol.

En dan nog iets: Frank de Boer moet vooral heel veel staan. Alleen staan. Handen in de zakken, wenkbrauwen bijna hangend tot over de ogen, ergernis non-verbaal uitstralend, naast de dug-out, af en toe een gebaar. Nooit dat ordinaire kroeggedrag van Preud’homme.

Afgesproken Frank? Zie ik je op de vijftiende mei op het Museumplein. Dan mag je dat maffe jekkie weer aan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers