Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Genoten

8 februari 2018

Ik ga de arme jongen er niet om aan het kruis nagelen, maar het optreden van keeper Mike Hauptmeijer van PEC voor de camera’s is misschien wel het meest illustratieve voor de staat van het Nederlandse voetbal dezer dagen. Derde keus als keeper, krijgt eindelijk zijn kans als voorgangers De Boer en Mickey van der Hart er uit gestuurd zijn. De kans van zijn leven. Maar krijgt vier doelpunten om zijn oren van scheitbakkenvoetballers PSV. En wat zegt hij voor de camera’s van de pers? ‘Ik heb wel genoten, ondanks de nederlaag’.
Mike heeft dus genoten van een 4-0 nederlaag. Wilt u dit allemaal even tot u laten doordringen? ‘Ik heb wel genoten van de 4-0 nederlaag… ‘ De jongen had zich kotsend van ellende in de achtertuin van zijn ouders in Zwolle moeten willen mummificeren, hij had aan de deur moeten kloppen bij een van de laatste kloosters van het land die zondaars nog toelaat… Of, als hij een adequaat wapen had gehad, de hele binnenstad van Eindhoven moeten willen gijzelen, platleggen, maar nee, hij had genoten…
Wat moeten we met deze generatie voetballers? Hij ziet uit naar een toekomst in het achtste van Lemelerveld, meldt de lokale Zwolse krant. Veel plezier daar Mike, ik speel in het derde van Nautilus 3 in Amsterdam, dus misschien komen we elkaar nog wel eens tegen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers