Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Henk Gras

31 oktober 2011

‘Zeg’, zei Johan Derksen, vlak voordat hij de televisiestudio van Voetbal International inslofte, ‘zie ik er zo wel belachelijk genoeg uit?’

Het was een paar uur voordat in Amsterdam de Televizier Ring zou worden uitgereikt. Daar stroomde een zee van smokings de grote zaal van Carré binnen. Een paar kilometer zuidelijker, in Hilversum, checkte de hoofdredacteur van Voetbal International intussen zijn outfit: een jasje met grassprietjesmotief, daaronder een lelijke stropdas met nog lelijker voetballetjes erop en om het af te maken: twee gifgroene schoenen. Provocerender kon het niet.
Een week later, toen de ring eenmaal binnen was en het jasje op alle voorpagina’s van alle kranten had gestaan, viel er bij Johan Derksen een brief in zijn bus. Het ging over een familiefeestje in Montfoort. Er werd iemand vijftig. De schrijfster van de brief vroeg of ze het jasje met de sprietjes even mocht lenen. Het was voor haar broer. Hij heette Henk Gras.
Vandaar.
En dus wapperde de volgende dag het beroemdste jasje van Nederland aan de deurknop van een huis in Oudewater, wachtend tot de zus van Henk Gras het kwam halen voor het feest. Toen het zo ver was, en ze het tuinpad van de familie Derksen kwam oplopen, zag ze dat er een briefje op de revers was geprikt. Dat had de vrouw van de hoofdredacteur gedaan.
‘U mag ‘m ook houden’, stond er op.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Michel van Egmond