Hard gras

http://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bertem-Veltem

30 november 2017

Elke nacht dromen er wereldwijd duizenden mensen dat ze van de tribune worden geplukt om mee te doen met hun favoriete team en dan vlak voor tijd een beslissend doelpunt maakten. Helaas zijn er weinig fans die die droom in werkelijkheid zullen omzetten, al is het maar omdat ze niet op het wedstrijdformulier staan, of tijdig zijn aangemeld bij de UEFA.

In België is die droom in aangepaste vorm uitgekomen voor de Belg Luc Bosmans. Hij zat als toeschouwer op de tribune bij de wedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk, een achtste-finale in de Croky Cup. Toen de lijnrechter geblesseerd raakte, moest de vierde official zijn taken overnemen. Toen later de scheidsrechter niet meer verder kon, werd de oorspronkelijke vierde official nog een keer gepromoveerd tot scheidsrechter. Maar het was niet duidelijk wie de lijnrechtersvlag in handen zou krijgen. 

Door het stadion schalde het opeens:  “Is er een scheidsrechter aanwezig? Dit is een ernstige vraag. ” Dit was het moment van Luc Bosmans. Hij ging nooit van huis zonder scheidsrechterslicentie. Hij snelde van de tribune naar beneden, hees zijn lichaam in de lijnrechtersoutfit en meldde zich bij de middenstip. Alle ogen in het stadium waren op hem gericht. De ref proefde zijn spanning en zei: “Doe alsof het Bertem-Veltem is.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos