Hard gras

http://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

The things we do for love

12 mei 2017

“Ik ga slapen. Kom je mee?”, vroeg mijn vrouw, en ik wist dat er maar een antwoord mogelijk was. Ik was net terug van een paar dagen op reis, waarbij zij alleen thuis was met de kinderen en het aantal mogelijke excuses om achter de computer te blijven zitten was beperkt tot nul. Een laatste blik op Teletekst leerde dat Ajax 2-1 achter stond aan het begin van de tweede helft. Een stand waarbij ik dacht dat het mij moest lukken om met een goed gevoel in te slapen.

Het was warm en de slaap kwam niet snel. Na een tijdje hoorde ik gejuich door het raam. “Wat is dat?”, vroeg mijn vrouw. Ik denk dat Ajax de finale heeft gehaald, zei ik. Toen ik later toeterende auto’s en een ambulance hoorde, wist ik het zeker. Ik beleefde een voetbalavond zoals ik ze 30 jaar geleden beleefde, op basis van ruststanden en omgevingsgeluiden.

De volgende ochtend las ik op Teletekst wat ik gemist had: “Ajax op tandvlees naar finale EL” en “Peter Bosz:  bizarre voetbalavond”. Ook had ik een whatsappbericht. Een vriend schreef: “Zullen we naar Stockholm gaan?”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos