Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sukkeltjes

20 februari 2014

In de zomer van 1996 speelden wij met Ajax tegen Manchester United om de Umbro-cup. Bij een corner stond ik eerste paal om door te koppen. Met knikkende knieën. Want zij hadden Peter Schmeichel op doel. Zijn gebalde vuist en arm verschenen als de loop van een tank boven mij. Later is me verteld hoe de rest van het voertuig over mij heen denderde.

Een keeper als Schmeichel zullen we deze zomer nodig hebben. Iemand die uitstraalt dat hij door je heen loopt als het nodig is. Wie zal dat worden?

Niet de keepers van de grootste clubs van Nederland. Zij zien er stuk voor stuk uit alsof ze hun ouders zijn kwijtgeraakt tussen het publiek. Alsof ze alleen mee mochten doen als ze op doel gingen. Cillessen, Zoet, Mulder, Marsman, ze zien eruit als sukkeltjes.

Dit geldt überhaupt voor Nederlandse keepers. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een blokje omloopt voor Michel Vorm. Maarten Stekelenburg ziet er indrukwekkend uit maar houdt geen bal tegen (doet ook wat met je imago) en Tim Krul heeft iets lieflijks over zich.

Zo blijft er één keeper over. De enige Nederlandse doelman die de uitstraling heeft dat hij met zijn broek naar beneden door een favela durft te lopen terwijl hij de twee Portugese scheldwoorden die hij heeft kunnen onthouden in ieders gezicht schreeuwt: Piet Velthuizen.
Piet kan ons wereldkampioen maken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn