Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oranje kopzorg minder

11 juni 2013

Ronald Koeman reageerde vanaf zijn vakantieadres verheugd op het nieuws dat hij genoemd wordt als opvolger van Louis van Gaal. Hij kreeg Feijenoord weer aan het voetballen, dus die vreugde zij hem gegund (overigens kreeg Feijenoord hém weer aan het trainen). Is Ronald ook de ideale kandidaat?

Hij zal niet gauw meer op een Fyra stappen, maar dat boemeltreintje naar Valencia blijft hem aankleven. Wie garandeert ons straks dat bondscoach Koeman niet meteen toehapt, wanneer iemand op station Driebergen-Zeist met een enkeltje Barcelona zwaait?
Nee, dan Frank de Boer – weet ook wat winnen is, maar kijkt net iets trouwer uit zijn ogen. Bovendien is Frank een bijzonder mens: hij heeft nog nooit hoofdpijn gehad, zo zei hij onlangs in een interview met VI.
Dat is nogal wat.
Je deelt een benauwde moederbuik met je broertje, krijgt in militaire dienst een paardenmiddel tegen een oogvirus waardoor je pupil verkleefd raakt, mist twee penalties in de halve EK-finale tegen Italië en gaat al jarenlang om met prestatiedruk, maar hoofdpijn?Afgezien van zijn mooie cv is Frank daarom dé man voor Oranje. Zelfs als hij weer zo mooi functioneel boos kijkt, weten we nu: de bovenkamer blijft pijnloos op orde.
Voor ons, assistent-bondscoaches, is dat een kopzorg minder.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan