Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Toilet or not Toilet, that’s the question

6 november 2012

Craven Cottage, thuishaven van Fulham FC. We zaten naast het oude landhuis bij de cornervlag naar de warming-up te kijken, toen het in de darmen van mijn zoon begon te donderen. Een korte strijd tussen hoofd en buik volgde. Toen vloog hij als een haas met mij de catacomben in.

De schrale geur van urine wees ons de weg, maar we vonden alleen een geel uitgeslagen wand met een afvoergoot. Snel door dus naar een ander toilet: ook daar alleen een meurende muur. Een steward schudde mismoedig het hoofd. Voor een wc-pót moesten we naar de overkant van het stadion.

Het idee dat we de aftrap zouden missen maakte dat mijn zoon de keutel  introk en even later zaten we weer op onze gammele stoeltjes – hij met rode wangen genietend, ik met plaatsvervangend samengeknepen billen.

Zinloze zenuwen… Fulham won door een goal in blessuretijd. Mijn zoon voelde zich de hele wedstrijd prima.

Een paar dagen later maakten we een Wembleytour. Onze gids wees ons de plek van de spookgoal van Geoff Hurst en rebbelde over de vele voordelen van een modern stadion: “Er zijn hier bijvoorbeeld 2618 toiletten – een wereldrecord…”

Plots verlangde ik terug naar Craven Cottage. Een charmant stadion waar je maar beter alleen kunt zeiken – misschien ook een wereldrecord.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan