Hard gras

http://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De sportzomer eindelijk voorbij

24 augustus 2016

Bij de A2 van AFC, of juister aangeduid: AFC O19 2, herkende ik tijdens de eerste minuten van het nieuwe seizoen, nog van de B1 (AFC O17) van het voorbije voetbaljaar, de snelle libero met de mooie pass en de even fanatieke als elegante halfspeler. Verder uiteraard het voortdurende overleg en felle op elkaars feilen wijzen wanneer het spel even stillag. Het keurig verzorgde positiespel made in Amsterdam Zuid ontbrak op Sportpark Spieringhorn al evenmin, net als de roze en bordeauxrode polo’s der voetbalvaders en moeders schorre ‘Kom op AFC’.
Het was kortom heerlijk thuiskomen na de langgerekte sportzomer.
Tegenstander DWS bood ook al zo’n vertrouwde aanblik met die constant coachende jeugdtrainer die de bekerwedstrijd angstaanjagend veel serieuzer nam dan zijn spelers.
Na een vroege voorsprong groeide de thuisploeg in zijn rol van vrijuit voetballende bende tegenover de vaste patronen van het machtige AFC. Gewoon blijven inspelen op dat fantastische stel balverliefde mediterrane magiërs in de middenlinie, en de superieure leeftijdsgenoten van twee niveaus hoger werden weggetikt.
Intussen bleven de AFC’ers onverminderd rustig en zelfverzekerd aan de bal en dwongen de tegenstander zo eensgezind terug op eigen helft. De mindere broeders bij DWS kwamen steeds vaker tijd en ruimte tekort, en de vierde divisionist werd vakkundig uit elkaar gespeeld. Van 4-2 werd het binnen een halfuur 4-6, al betekende de laatste trap van de wedstrijd vanaf elf meter tenslotte nog een 5-6 eindstand, leuk weer voor de ingekomen reserve linksback van DWS, tevens penaltyspecialist, en zijn inderhaast achter het doel verzamelde vaste schare cult-fans. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden