Hard gras

http://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Jol ongebonden in Londen

13 juni 2011

Voor Martin Jol vormt Fulham het perfecte hersteloord, net als indertijd voor Edwin van der Sar na zijn malheur bij Juventus.

Rond de eeuwwisseling kon Van der Sar in Turijn weinig goed doen. Sterke punten – meevoetballen, buiten het doelgebied aanwezig zijn – golden daar als ongewenst gedrag. Toen Sar bovendien in de schaduw geraakte van de door Juve felbegeerde goalie Buffon waren tegendoelpunten al gauw alleen nog zijn schuld. Ondanks dit mislukte voetbalavontuur hervond de Nederlander opvallend gemakkelijk zijn voetbalgeluk in Craven Cottage, Fulhams knusse thuishaven aan de Thames, waar de begindertiger het vertrouwen kreeg om terug in zijn eigen spelritme te komen, de rest is internationale voetbalgeschiedenis.

Of Jol een dergelijke opleving is gegeven, staat natuurlijk nog te bezien. Maar in relaxt Zuid West Londen zal de Hagenaar allicht niet worden veroordeeld omdat hij als vijftig plusser een petje op heeft, in de dug-out een trainingspak draagt of vanwege zijn naar Nederlandse sportjournalistieke maatstaven schijnbaar onverkwikkelijke buikomvang. Ook zal Jol bij FFC denkelijk niet worden gefnuikt door het bij Ajax zo hardnekkige Jeruzalem-syndroom, dat amechtig collectief verlangen naar één man die alles goed kan maken.

De aangeslagen Van der Sar hervond bij The Whites de ontspanning. Zeker na de kleurloze achtste plek in de Engelse competitie afgelopen seizoen lonkt voor de getergde Jol overzees een eender hoopvol perspectief.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden