Hard gras

http://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nouri en Ziyech

1 november 2016

Een van de opvallende kenmerken van Abdelhak Nouri’s langverwachte Eredivisiedebuut, was dat invaller Nouri en Hakim Ziyech tegen Excelsior wel met elastiek aan elkaar verbonden leken te zijn. Zo vaak liepen het tienertalent en de 23-jarige vaste waarde zich vrij in elkaars nabijheid, vroegen die twee praktisch naast elkaar aan om de bal, of, onhandiger nog: in elkaars verlengde, zodat de een de ander feitelijk afdekte.

Nouri en Ziyech zouden prima de luxe samen op één Ajax-middenveld kunnen spelen (drie- of viermans, kan allebei), maar het zal nog heel wat training en overleg van beide hoogbegaafde spelmakers vergen om ook van elkaar af te leren bewegen. (Mocht Ajax-trainer Peter Bosz voor dit idee voelen natuurlijk.)

Tegen Excelsior leken de springerige nummer 34 en de gevestigde nr. 22 twintig minuten lang allebei net één en dezelfde linksbinnen uit vroege tijden, Nouri komend vanaf de vleugel, Ziyech als linkshalf. Van Nouri’s zeventien balcontacten, waren er niet voor niets zes passes op huisgenoot/goede buur Ziyech, die duidelijk verder is in zijn ontwikkeling dan komende man Nouri, maar dat verschil is denkelijk slechts een kwestie van tijd.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden