Hard gras

https://www.hardgras.nl

Hard gras Prijs

De winnaars van de Hard gras Prijs

Hard gras Prijs winnaar Mark Misérus

2013 – Mark Misérus

Mark Misérus won met zijn reconstructie van de ondergang van de Raboploeg. Deze reeks artikelen verscheen begin 2013 in de Volkskrant. De jury was het erover eens dat Misérus ‘met zijn diepgravende werk in de ondergang van de Raboploeg een belangrijke rol heeft gespeeld in het opschonen van het wielrennen’.

Hard gras Prijs winnaar Sjoerd Mossou

2011 – Sjoerd Mossou

Sjoerd Mossou (verslaggever en columnist van AD Sportwereld) kreeg de Hard gras Prijs voor de columns die hij schreef over de crisis bij Ajax. Jurylid Henk Spaan roemde met name de column Cruijffs ‘de voetballers’ is een briljante vondst. ‘Die column is een hoogtepunt.’

Lees artikel >

Willem Vissers Hard gras prijs 2010

2010 – Willem Vissers

Willem Vissers,  journalist van de Volkskrant ontving de Hard gras prijs voor zijn verslag van de finale om het wereldkampioenschap voetbal. Matthijs van Nieuwkerk: ‘Het was het beknopte wedstrijdverslag van de verloren WK-finale tegen Spanje dat de Volkskrant de day after publiceerde. Een voortreffelijke en vooral genadeloze analyse.’

Frank Heinen Hard gras prijs 2009

2009 – Frank Heinen

Frank Heinen nam in 2009 de Hard gras Prijs in ontvangst voor zijn artikel @wegelius luistert naar Van Morrison. Het artikel werd gepubliceerd in de oktober-editie van De Muur. Onderwerp is de ‘twittermanie’ in het wielerpeloton onder meer tijdens de Tour de France.

Lees artikel >

Marcel Rozen Hard gras prijs 2008

2008 – Marcel Rözer

De Nijmeegse freelance journalist Marcel Rözer won de Hard gras Prijs in 2008. De jury kende hem de prijs toe voor zijn artikel Lijden in een oorlog zonder kogels dat in sportmagazine Achilles verscheen. 

2007 – Erik Brouwer

De derde keer dat de Hard gras Prijs werd uitgereikt ging Erik Brouwer er met de winst vandoor, dankzij zijn verhaal Ernest Hemingway was een renner. Brouwer was ,,heel erg blij” met zijn prijs en ziet het als een mooi inititaief om de sportjournalistiek tot een hoger niveau te tillen.

Simon Zwartkruis Hard gras Prijs 2006

2006 – Simon Zwartkruis

Simon Zwartkruis van Sportweek mocht de Hard gras Prijs in ontvangst nemen voor zijn interview met Ruud van Nistelrooy. In het interview uit Ruud van Nistelrooy stevige kritiek op bondscoach Marco van Basten. Simon Zwartkruis kreeg de onderscheiding vooral vanwege de enorme impact die zijn interview heeft gehad.

Marije Randewijk Hard gras 2006

2005 – Marije Randewijk

Marije Randewijk, verslaggeefster van de Volkskrant won de eerste editie van de Hard gras Prijs. Zij wist de jury te overtuigen met een aangrijpend artikel over de zelfmoord van wielrenner Michel Zanoli. ‘Marije Randewijk heeft zoveel greep op haar materiaal gekregen dat ze als schrijver niet meer kan ontsporen, zoals haar hoofdpersoon dat wel kon en onherroepelijk deed.’