Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een nieuwe kijk op de werkelijkheid

15 januari 2014

Marco van der Heide van Cambuur schrijft over zijn blessureleed.

Ik kan me het moment nog goed herinneren. Cambuur- Dordrecht, tien minuten voor tijd. Ik ben net ingevallen en er komt een bal voor het doel uit een corner. Ik raak de bal, Lima raakt mij. Ik val op de grond, en voel me duizelig. Als ik snel ben opgestaan, wankel ik over het veld. Ik gebruik m’n handen om in evenwicht te blijven. De scheidsrechter komt naar me toe. ‘Gaat het wel? Hoeveel staat het?’ Ik heb geen idee en zoek het scorebord, maar dat is nergens te vinden. Alles is één grote waas. ‘Het gaat wel, het gaat wel,’ zeg ik. Het spel gaat verder. De resterende tien minuten speel ik uit, terwijl de waas beetje bij beetje wegtrekt.

Maanden later is hij nog steeds niet hersteld…

Het wordt steeds lastiger m’n dag goed in te delen. Op maandagavond geef ik training aan de A1 van Drachtster Boys, op woensdagavond volg ik een trainerscursus bij de KNVB en elke week staan er een aantal behandelingen gepland. Verder is de agenda leeg. Series kijken of spelletjes doen op de laptop kan niet, want beeldschermen zijn een van de grootste boosdoeners. Regelmatig m’n vrienden opzoeken lukt ook niet. Lezen kan wel, maar niet te lang, want ook dat zijn prikkels.

Wat doe je dan wel op een dag?

Een paar keer extra snoozen ’s ochtends, extra lang douchen, uitgebreid ontbijten met de krant, wat opruimen, een stukje door de stad slenteren… En tussendoor een paar beeldschermloze bezigheden. Puzzelen bijvoorbeeld, of schilderen. Ik heb zelfs een eenpersoons spelletje gekocht. Een soort patience, maar dan leuker. ‘Vrijdag’ heet het.

Lees het volledige artikel in Hard gras 93

Tags voor dit artikel:

Uit het blad

Nog meer berichten uit deze rubriek.

Lees alle berichten >