Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Uit de kast

11 april 2012

Nog niet zo lang geleden werd je uitgelachen als je voor Feyenoord was. Of getroost. ‘Het wordt wel beter’, zei Henk dan in november, als we rondreden in de Hard gras-bus, ‘het materiaal is goed’. Frans zweeg, die vindt verliezen interessanter dan winnen, denk ik. Herman sms-te soms: ‘Die Fer is best een aardig spelertje’.

Tegen de tijd dat Feyenoord als zestiende eindigde was de Hard gras-toer voorbij. Dan zat je ermee in eenzaamheid.
Sinds een paar maanden is het tij gekeerd. Een journalist van het Ajaxblad, die mij wel eens naar een wedstrijd meenam (niet juichen), treedt naar buiten met een boek over zijn lievelingsclub. Als ik sta af te rekenen in de boekhandel buigt de man achter de kassa zich voorover en zegt: ‘Ik ben óók fan. Wat een fijn seizoen hè?’
De clubliefde is echt, het gaat hier niet om mooi-weer-fans. Ze durven nu, omdat ze niet meer worden bespot en gehoond. Net als de spelers op het veld.
Ik fiets langs de trekvaart. Een auto rijdt tergend langzaam naast me. Er zit een man in. De tijd dat ik door vreemde mannen achterna werd gereden ligt ver achter me. Wat is dit?
Hij draait het raam naar beneden en steekt zijn hoofd erdoor: ‘Het gaat geweldig! Met Feyenoord! Gefeliciteerd!’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Anna Enquist

Lees alle blogs van Anna Enquist >

Anna Enquist