Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

30 seconden met handschoenen aan

26 augustus 2013

Het was de 85e minuut. We stonden 0-2 achter. Als alles ‘goed’ ging, moest ik 90 minuten bankzitten. Ik voelde dat ik het beter zou doen dan mijn concurrent. Even dacht ik aan Jasper Cillessen en voelde ik me niet alleen. Mijn handschoenen lagen ondankbaar op de grond. Waarom zitten reservekeepers altijd met hun handschoenen aan op de bank? Ik deed m’n veters los en mijn scheenbeschermers uit. Voor mij was er vandaag geen plek.

De spits kwam één op één met mijn concurrent die uit zijn doel stormde. De bal vloog de lucht in. De spits ook. Frustratie. Logisch. Onze Kenneth liep al naar de kleedkamer. Rood. ‘Jouw beurt, keeper.’ zei de trainer. Snel maakte ik me klaar. Ik deed m’n scheenbeschermers aan, strikte mijn schoenen, deed mijn handschoenen aan, deed ze weer uit omdat ik mijn trainingspak niet uitkreeg, deed mijn trainingspak uit en deed mijn handschoenen weer aan. Het duurde 7 minuten. Maar deze vrije trap tegen, zou mijn moment worden.

De bal lag op rand zestien. Ik schreeuwde mijn muur naar de juiste plek. Het leer vloog hoog over. Dat schiep vertrouwen! ‘Kom op, mannen! Het kan…’ De scheids floot. Einde wedstrijd. Zeven minuten omkleden voor dertig seconden. Balend verliet ik het veld. De keeper van de tegenstander kwam op me af. ‘Foutloze pot, keep.’ Ik rechtte m’n rug. Hij had gelijk. Een foutloze pot. Volgende keer houd ik mijn handschoenen aan.

Dit artikel is geschreven door Dion van Meel

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)