Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Angst der vergetelheid

6 augustus 2015

Een paar keer per maand geef ik rondleidingen door de Amsterdam ArenA en even zo vaak kom ik Sjaak Swart tegen. Altijd goed gekleed in een mooi colbert en zijn inmiddels grijze haren keurig in model gekamd.

Eén van de eerste dingen die je tijdens een rondleiding in de Amsterdam ArenA ziet is een prachtig  grote foto van Sjaak Swart, trots poserend met liefst 3 Europacups, een wereldbeker en een Europese supercup. De beste rechtsbuiten ooit van Ajax wist in 71’, 72’ en 73’ de Europacup 1 te winnen, iets wat in dagen als deze Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet eens lukt. Sjaak Swart lukte het echter wel. Sommige bezoekers weten helaas niet wie Sjaak Swart is, als ik dan hoor ‘who is that guy?’ hoop ik ook altijd dat Sjaak niet in de buurt is, hij zou het vreselijk vinden. Sjaak Swart wil namelijk niet vergeten worden.

‘Hoe is het jongen, wat een rotweer hé’ hoor ik Sjaak zeggen als hij mij voorbij loopt. Ik zie hem kijken naar zijn foto, zijn mondhoeken krullen wat op en in zijn ogen zie je nog steeds de trots. Beneden gaat Sjaak nog even op de foto met wat fans. 20 prijzen gewonnen met Ajax maar altijd bereid met iedereen op de foto te gaan en een praatje te maken. Sjaak geniet er zelf ook zichtbaar van, want vergeten worden dat is geen optie.

Lezerspost van Roy Wismeijer

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)