Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Angstgegner

5 april 2017

In Zomergasten liet iemand ooit een fragment zien uit een film waarin een jongen vreselijk gepest wordt door een leeftijdsgenoot uit de buurt. Hij verlaat uiteindelijk het dorp en richt zich op. Hij doet aan krachttraining en groeit tot hij eruitziet als de Hulk. Hij keert vervolgens terug om zich voorgoed te revancheren op de pestkop. Maar zodra hij deze op straat tegenkomt gebeurt er iets merkwaardigs met hem. Hij verstijft van angst. De vroegere pestkop ruikt het angstzweet en neemt weer de overhand. Hoewel de jongen nu stukken groter en sterker is dan zijn opponent lukt het hem mentaal niet om in opstand te komen. Hij laat zich intimideren, uitschelden, in elkaar schoppen; hij laat zich vernederen.

Die gepeste jongen doet me denken aan de lange en sterke Brad Jones van afgelopen zondag, of aan Bilal Başaçıkoğlu, die eerder in de Kuip oog in oog met keeper Onana geen idee meer had waar of wie hij was toen hij de trekker kon overhalen, en als een geschrokken kip de bal recht op de keeper schoot. El Ahmadi viel bijna flauw van duizeligheid door de om hem heen tollende Ziyech. Dirk Kuyt was al onder hypnose gebracht door Davy Klaassen bij het staren naar de toss.

 Alleen John Guidetti heeft zich de afgelopen decennia onttrokken aan dit collectieve onvermogen. Hij maakte een hattrick en demonstreerde het Legioen hoe de wave werkt. Dat wist niemand meer. Midden op het veld zette hij deze vreugdegolf in gang tot de hele Kuip volgde en lachte alle Ajacieden uit die met gebogen hoofd langs hem liepen.

Hij verdient een standbeeld zonder bal, met beide handen hoog in de lucht en een triomfantelijke grijns op zijn bek.

Lezerspost van Jos Arthursen

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)