Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

AZ’67

5 juli 2017

Mijn vader leert me stelen. Als ventje van een jaar of acht loop ik op instructie zo onopvallend mogelijk langs het raam waar de kaartjes worden verkocht. De volgende horde is de man die ze afscheurt. Als hij me tegenhoudt, zeg ik dat mijn vader zo met de kaartjes komt. Als ik er langs ben, koopt hij één kaartje. Een knaak winst per wedstrijd, zo beroof ik AZ’67 van 50 gulden in de jaren zeventig.
Voor ons ritueel bij de poort verzamelen we bij opa in de Comansstraat. De vaders roken dikke Agio’s, de moeders drinken CB. De kinderen worden misselijk onder tafel. Ik tel de minuten. Ik zie al supporters naar het stadion lopen. Mijn nicht Marlies is al lang al heen. Gaan we al? Straks komen we te laat. Om kwart voor twee krijg ik de stoof van opa. We gaan eindelijk. De straat uit, oversteken bij de Shell, we zijn in de Hout. Net op tijd voor de aftrap. Het hoogtepunt. Op de stoof kan ik net over de reclameborden kijken. Bobby Vosmaer pakt na de toss de bal, klemt hem op zijn rechter spierbal en toont hem met de borst vooruit naar alle tribunes. Ook deze wedstrijd winnen we.
Als de gebroeders Molenaar besluiten dat de wedstrijden van AZ’67 op zaterdagavond worden gespeeld, eindigt het stadionbezoek. We gaan nog wel naar opa. Het is een lange zit.
 
Lezerspost van Marcel de Dood
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)