Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bezige Bij

9 juli 2018

Zijn mond stond open. Een klein beetje, maar het was precies genoeg. Een langpootmug zocht een veilig heenkomen in het lonkende nachtverblijf. Hugo Lloris trok een vies gezicht en spuugde het beestje uit. In de Franse keuken staan geen insecten op het menu. 
 
Sinds de mottenplaag op het EK 2016 zoeken kerfdieren steeds vaker de spotlights op. Het was een iconisch beeld: het motje dat zich op de wenkbrauw van de onaantastbare Cristiano Ronaldo tegoed deed aan diens rijkelijk aangebrachte zelfbruiningscrème. CR7 had er geen erg in, zozeer was hij met zichzelf bezig. 
 
Bij een doelpunt van Colombia juichte laatst een sprinkhaan mee op de schouder van James Rodriguez. Nog even en tseetseevliegen, waterjuffers en dagpauwogen nemen de voetbalwereld over. Hommels die Mats Hummels het leven zuur maken. Een termietenheuvel op de middenstip. Meikevers die de competitieontknoping ontregelen en vlinders die meefladderen bij een dribbel van hun tweebenige soortgenoot Eden Hazard. 
 
Het is een vorm van natuurlijke autocorrectie. Motten, langpootmuggen en sprinkhanen vormen de stille voorhoede van een gestaag oprukkend zuiveringsleger. De dierenwereld leert ons dat er meer is tussen hemel en aarde dan een triviaal balspelletje. Geleedpotige bondgenoten against modern football. Het wachten is op de eerste dodelijke wespensteek. Bij voorkeur in de Belgische basiself, want de bezige bij Mousa Dembélé snakt naar speeltijd.
 
Lezerspost van Arjen Pijfers
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)