Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bikkels vs Baasjes?

16 juli 2015

Met alle televisiebeelden van gehavende renners die stoer doorfietsen is het wachten op de eerste wielerkenners en -liefhebbers die het nodig vinden om de vergelijking te maken met voetballers die blessures veinzen en ‘zich aanstellen’. Even Twitter refreshen. Ja hoor, daar is de eerste: “Een gevallen voetballer roept om zijn moeder, een wielrenner om zijn fiets”. Makkelijk. Natuurlijk mag je wielrenners en voetballers met elkaar vergelijken. Maar als je dat doet, doe het dan écht.

Nergens vind ik een stukje tekst waarin even helder wordt gemaakt dat een vergelijking van stoere wielrenners met jammerende voetballers sowieso mank gaat. Daarom doe ik het.

  1. Een wielrenner heeft er niets aan een blessure te veinzen. Hij krijgt immers geen vrije trap, geen penalty. Hij beïnvloedt hiermee geen scheidsrechter. Een schwalbe met een fiets is sowieso nogal pijnlijk én zinloos. De enige die er nadeel van heeft als een renner zich laat vallen is hijzelf en zijn team.
  2. Als een wielrenner te lang blijft liggen is zijn wedstrijd voorbij. Dat is gelijk de reden voor een wielrenner om niet aan tijdrekken te doen.
  3. Een wielrenner die door fietst met een zware blessure, heeft geen directe tegenstander die hem daarop af kan straffen. Een voetballer kan binnen één minuut worden afgestraft wanneer hij met een lichte blessure doorspeelt.
  4. Een geblesseerde renner mag niet gewisseld worden.
  5. De Tour duurt zo’n 3 weken. Een voetbalwedstrijd 90 minuten. Een wielrenner heeft dus meer tijd om te herstellen en alsnog een resultaat te behalen. Een kleine spierblessure kan voor een voetballer einde wedstrijd betekenen.

En nu ga ik weer lekker naar de Tour kijken.

Lezerspost Jurgen Steenwelle

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)