Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Björn

7 november 2014

Het is een vrijdagavond. Ik stap een klein buurtkroegje in Tilburg binnen. Een vriend leest in gezelschap gedichten voor. De ruimte is rokerig en klein. Ogen zijn gericht op een podium, drie meter tegenover de bar. Creatieve lui, schat ik zo in. Ik sluip richting bar, bestel een Juup en luister. Ik snap er niets van. Val midden in een gedicht. Mannen lachen en schreeuwen, ik lach mee. De dichter valt stil. Het publiek klapt, ik klap mee.

Achterin op het podium zit een man met baard en blonde lokken op een muziekbox, leunend tegen de muur. Juup in de ene hand, sigaret in de andere. Zijn rechter enkel leunt nonchalant op zijn linkerknie. Gitaar verstopt tussen armen en buik. Een moeder die haar kind beschermt. Vaal shirt, gat in spijkerbroek, afgetrapte Allstars, gespierde bovenarmen bedekt met plakplaatjes. Hij luistert, rookt en drinkt. Soms praat hij met andere artiesten. Kleine woordjes en rook komen uit zijn mond.

Ik herken de man achter de baard. Ooit speelde hij voor vijfendertigduizend man. Ooit applaudisseerden en joelden mensen voor hem. Ooit stak ene Edwin een vinger in zijn oog. Deze avond niet. Deze avond speelt hij voor dertig man. Björn van der Doelen werd geen oud-voetballer. Hij werd zanger.

Lezerspost van Dion van Meel

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)