Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

A boy named Sue

28 februari 2015

Mijn neefje uit Rijswijk heeft de leeftijd om zijn favoriete profclub uit te kiezen. Een belangrijke keuze die kinderen, ondanks druk van vaders, opa’s en ooms, vaak laten afhangen van de ranglijst van dat moment. Nu dreigt dus het gevaar dat hij voor PSV kiest. Begrijpelijk, maar niet slim.

Wanneer je met een PSV-shirt in de regio Den Haag op straat gaat voetballen zal je snel moeten leren om schoppen te ontwijken. Een harde leerschool kan natuurlijk werken. Zoals voor de jongen uit de song “A boy named Sue”. Dat beroemde nummer van Johnny Cash gaat over een vader die zijn zoon een meisjesnaam gaf om hem weerbaar en hard te maken. Met succes. Misschien wordt mijn neefje de Messi van Rijswijk omdat hij op tijd leert springen en ontwijken. Maar ik wens hem toch een jeugd toe zonder schoppen.

 Gelukkig lijkt het goed te komen. Zijn vader heeft hem het afgelopen weekend meegenomen naar ADO Den Haag – PEC Zwolle. Dat bleek een briljante opvoedingstactiek te zijn. Het sensationele scoreverloop in deze wedstijd had veel weg van een jongensboek. Nadat Zwolle in blessuretijd gelijk maakte scoorde Michiel Kramer een minuut later toch nog de winnende treffer voor Den Haag. Het Kyocera Stadion ontplofte, een klein jongetje schreeuwde zich hees en het geel groene zaadje is geplant.

Lezerspost van Ben Schaafsma


Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)