Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Busbonzers

18 april 2018

Fascinerend filmpje. Ajax-supporters die op de spelersbus bonzen – als agenten die een zware crimineel van zijn bed lichten – en ‘UITSTAPPEH, UITSTAPPEH!’ schreeuwen.
In een volgend shot zien we de spelers uitstappen, schuldbewust, nog net niet met de handen omhoog, klaar voor de executie.
Ik kom er niet uit of ik het dapper of braaf vind van de spelers, dat ze ‘UITSTAPPEH!’
Eenmaal uitgestapt worden ze door mannen met uitpuilende ogen, petjes, capuchons en buideltasjes geduwd en uitgescholden voor ‘kankermongolen’.
De geschiedenis herhaalde zich, want een filmpje van zes jaar geleden toont precies hetzelfde, als de PSV-spelersbus bij de Herdgang tot stoppen wordt gemaand door een ‘WERKEN VOOR JE KANKERGELD!’ scanderende menigte.
 
Woest waren ze, de buideltasjes, petjes en capuchons. Uren na de wanprestatie hadden de teleurstelling en agressie (coke?) nog geen plaats gemaakt voor berusting. Natuurlijk niet, want alleen nepsupporters stappen in stilte en zo gemakzuchtig over zo’n verlies heen.
Nee, de ‘busbonzers’ toonden zich de echte supporters. De rest zat thuis voor de buis, op de luie, verwende reet te wachten tot er vanzelf betere tijden zouden aanbreken, terwijl zij, de enige echte ‘wij-zijn-de-beste’ strijders, actie ondernamen en het vuile werk opknapten.
 
Het vuile werk, werk wat gewoon gedaan moest worden, werk waar zij niet te beroerd voor waren, werk wat niemand anders durfde te doen. 
Op de bus beuken en keihard ‘Kankermongolen!’ en ‘Oprottuh’ roepen, want alleen dan zou het allemaal goed komen.
‘Kankermongolen!’ en ‘Oprottuh!’ roepen, daar kan geen fluwelen revolutie tegenop natuurlijk.
 Speler douwen, het goede voorbeeld geven, zo, zó gaat een echte kampioen een duel aan!
 
Wat zou de Ajax-selectie aantreffen achter de deuren van de woningen van de ‘UITSTAPPERS!’, wanneer zij daar de volgende maandagmiddag op zouden bonzen?
Wanprestaties?
Ik heb geen idee. Het lijken me interessante filmpjes. AJAX-TV. De Ajax-selectie, één voor één op bezoek bij de ‘busbonzers’.
Gewoon even gluren hoe hard zij werken voor hun geld.
Vast minstens zo hard als die ‘kankermongoluh’. Vermoedelijk harder.
 
Lezerspost van Remco Kock
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)