Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

China

31 maart 2017

China is in veel opzichten het tegenovergestelde van Nederland. Het land Nederland is klein in oppervlakte, het land China in oppervlakte is het vierde grootste van de wereld. De Chinese muur is met recht de grootste muur van de wereld te noemen en sommige beweren dat hij zelfs vanaf de maan te zien is. De Hollandse muur staat alleen bekend om zijn grootverbruik,  we eten met zijn allen driehonderd miljoen kroketten per jaar. 

Ook het Chinese voetbal heeft de overtreffende trap bereikt en ook daar is alles net wat groter als in Nederland. Zowel de transferbedragen (61 miljoen euro voor Oscar van Chelsea), als de spelerssalarissen rijzen de pan uit. De voetballer met het hoogste salaris ter wereld voetbalt momenteel in China (Carlos Tévez 720.000 euro per week). Nederland noteert daartegenover als hoogst betaalde transfersom ooit 16, 3 miljoen euro voor de Serviër Miralem Sulejmani van Sc Heerenveen naar Ajax en de best betaalde actieve voetballer in Nederland is momenteel Luuk de Jong van PSV met een basissalaris van 1 miljoen euro per jaar. 

De Chinese middenvelder Qin Sheng van Shanghai Shenhua kreeg in de wedstrijd tussen Shanghai Shenhua en Tianjin Quanjian de rode kaart omdat hij met opzet op de voet van de Belgische voetballer Axel Witsel had gestaan. De Chinese tuchtcommissie liet deze week niets aan verbeelding over; er volgde een schorsing van tweeëntwintig (!) wedstrijden.  

Gelukkig voetbalt Tonny Vilhena in Nederland. 

Lezerspost van Joep Henst

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)