Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Clubliefde bij opbod

29 december 2014

Stel, je bent net zeven maanden oud. Eten, slapen, ontlasten en ongegeneerd boeren zijn helemaal jouw ding. Lopen is er nog niet bij en bier drinken evenmin. Toch stroomt er al blauw bloed door je aderen. Niet als teken van adel maar naar de clubkleur van Stockport County, uitkomend op het zesde niveau in Engeland.
Het overkwam de veel te vroeg geboren Eddie Charters. Wekenlang verbleef hij in een ziekenhuis onder de rook van Manchester om op levenskrachten te komen. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen voor zijn eersteling bedacht vader Ian een ludieke actie. Voor een goed doel bood hij de clubliefde van zijn zoon te koop aan op eBay. Veertien bieders dongen mee naar Eddie’s exclusieve supporterstrouw. Zou het Manchester United worden of toch City? Het hoogste bod kwam evenwel van een verstokte Stockport County-fan. Voor 190 pond troefde hij de grootmachten uit Manchester af.
De kleine Eddie heeft een hemelsblauw supportersleven voor zich. Vader Ian heeft al een sjaal en een babyshirt gekocht. Tweewekelijks zal hij zoonlief meetronen naar de thuishaven van The Hatters. Rooney en Agüero kunnen het schudden, het clubhart van Eddie Charters klopt levenslang voor Stockport.
My father was a County fan,
Like my grandfather before,
And at Edgeley Park I love to wear,
The scarf my father wore.

Lezerspost van Arjen Pijfers

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)