Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De blik van De Boer

3 november 2016

Ik herinner me de voetballer Frank de Boer graag als de man van de magistrale lange bal op Dennis Bergkamp. Op een zwoele zomermiddag in 1998 stoomde Frank op richting de middellijn, zoals alleen hij dat deed: met de borst vooruit en een blik vol chagrijn. De splijtende pass die vervolgens van zijn linkerschoen vertrok, vormde voor Oranje de prelude op een plek in de halve finale van het WK in Frankrijk.

Eenmaal zijn kicksen verruild voor een notitieblok en fluitje, bleek de trainer Frank de Boer niet gek veel te verschillen van de speler die destijds in Marseille een bres had weten te vinden in een Argentijnse defensie. Achter de nukkige oogopslag gaat nog altijd een diep gewortelde polderpassie schuil. Ook als trainer toont Frank zich fanatiek, bloedfanatiek. Een opgelopen achillespeesblessure vormt daarbij geen beletsel. Zo zag ik hem op Ajax TV vanaf een scootmobiel heel vaak ‘godverdomme’ roepen, terwijl hij met tien kilometer per uur boze cirkeltjes om zijn spelersgroep heen reed.

Een voorgenomen sabbatical kwam er dan ook niet van. Te bezeten, te gedreven. Het werd een flitsbezoek aan een Milanese slangenkuil, waar De Boer na nog geen drie maanden dienst de deur van het Stadio Giuseppe Meazza gedesillusioneerd achter zich dichttrok, zoals alleen hij dat doet: met de borst vooruit en een blik vol chagrijn.

Lezerspost van Sweder Segers

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)