Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Drentse taiga

1 augustus 2014

Ze zeggen dat echte stilte oorverdovend is. Om dit te ervaren kun je naar de Siberische taiga gaan. Of naar een thuiswedstrijd van FC Emmen. Ik kan het weten, ik bezocht jarenlang alle thuiswedstrijden. Gedurende het overgrote deel van die wedstrijden bleef het zo angstvallig stil dat de goed gevulde tribunes eenzaam voelden als een stampvol café. Het probleem zit hem vermoedelijk in de nuchtere Drentse inborst en het gebrek aan eigen clubliederen. We kenden enkel de voetbalklassiekers:
‘Em-men! Dum-dum-dum!’
En:
‘Dum-dum, dum-dum-dum, dum-dum-dum-dum, Emmen!’

Als je spelers van andere clubs in de Jupiler League mag geloven is Emmen ongeveer even ver als de taiga. Het adagium van naar de Eredivisie gepromoveerde spelers was een paar jaar terug nog: ‘Gelukkig, nooit meer naar de Langeleegte!’. Sinds het failliet van Veendam zijn ze vooral opgelucht niet meer met de bus naar Emmen te hoeven.

De oorverdovende stilte werd overigens ooit eens onderbroken door een supporter in het uitvak van het toen nog een divisie lager spelende Den Haag met de voor ons hartverscheurende kreet: ‘Er staat een groene tractor met de lichten nog aan op de parkeerplaats!’.

Dit alles vond trouwens plaats in de jaren ’90. Inmiddels heeft de club een sfeervak en een kidsclub met mascotte, een Siberische tijger genaamd Sibi.

Lezerspost van Jarno Kelder

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)