Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De keuze van Sjaak

20 juni 2016

Voor wie het alweer vergeten is: Ajax verspeelde op 8 mei de landstitel door een knullig gelijkspel tegen De Graafschap. Sjaak Swart was de dagen er na in het nieuws. De Graafschap moest maar degraderen, vond Sjaak, want ze hadden alleen tegen ‘zijn’ Ajax hun best gedaan. Op 13 mei raakte ik tijdens de Cruyff Foundation Cup in het Olympisch Stadion in gesprek met Sjaak Swart. Ik begon over het gelijkspel tegen De Graafschap. Gemeen van mij om hierover te beginnen. Ik voelde me meteen schuldig want duidelijk werd dat ik hiermee zijn leven met minimaal een week had verkort. Maar het was al te laat. Sjaak ging tekeer, zoals hij eerder tegen de pers had gedaan. Zo snel als hij het toeliet, veranderde ik het gespreksonderwerp. Later op de middag stond ik ineens weer vlakbij Sjaak. Hij stond op fluistertoon met KNVB bobo’s te praten. Ik kon nog net horen dat ze Sjaak iets wilden gaan aanbieden voor al zijn verdiensten voor het Nederlandse voetbal. En wat hij zelf dan mooi zou vinden. Een erepenning, vernoeming van de KNVB Beker tot de Sjaak Swart Cup, een jaarlijkse Sjaak Swart All Star wedstrijd of iets dergelijks. Sjaak keek bedenkelijk en zei er over na te gaan denken. Inmiddels heeft Sjaak gekozen en vrijdag maakte de KNVB het dan bekend: De Graafschap is gedegradeerd.

Lezerspost van Marcel Demper

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)