Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De ondergrens van de voetbalpiramide

2 januari 2015

Mijn club is door de ondergrens gezakt. Het staat in de krant. Wij op de tribune vermoedden het al een tijdje maar we wisten het niet zeker. Wij wisten niet waar de ondergrens precies lag. We twijfelden, ook omdat het contract met de trainer werd verlengd. Mogelijk dacht het bestuur dat het alleen maar beter kan gaan als je eenmaal door de ondergrens bent gezakt.

Puttend uit mijn eigen middelbare school ervaringen kan ik meedelen dat het zó niet werkt. Na het passeren van de ondergrens volgt vaak het grenzeloze falen. En dan mag je niet over. Ik hoopte na een proefwerk (vaak tevergeefs) op nog dommere klasgenoten. Die zouden dan nog meer fouten moeten maken en dan zou men de ondergrens moeten verschuiven. Ze konden ons toch niet allemaal met een onvoldoende naar huis sturen? Als dat briljante plan niet was gelukt vertelde ik thuis trots: ik heb een vijf gehaald, maar er waren er wel tien met een drie!

Het voetbalpiramideplan is in de ogen van de KNVB briljant. Het champions league niveau is voor de top van de eredivisie onbereikbaar. Hoe moet je dan de kwaliteit van het professionele voetbal verbeteren? Verschuif de ondergrens! Kozakkenboys en IJsselmeervogels zullen op die manier bijdragen aan de kwaliteit van de eredivisie. Zonder het zelf te weten. Topsport is grenzen verleggen.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)