Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De tranen van Clarence

6 juni 2014

Ik mis je tranen, Clarence. Na een gemiste pingel, tijdens een interview, tijdens een wedstrijd. Ik mis je kalmte. Je sierlijke bewegingen, overstapjes, hakjes. Ik mis je volle, zachte stem die zegt dat iets pijn doet. Ik mis je interviews in het Italiaans, Portugees, Surinaams. Ik versta je niet, maar begrijp je wel. Je ogen spreken de waarheid.

Geef me nog die laatste kans, Clarence, om jouw tranen te zien. Pak jouw moment als je jouw ontslag als trainer bij Milan bevestigt. Spreek over je geluk, verdriet, passie en liefde. Spreek over 10 jaar AC Milan. Over Pipo en Ronaldinho. Over Italië, Suriname en Nederland. Spreek over pijn. Dat jij er altijd bij had moeten zijn tijdens de EK’s en WK’s.

Laat me die echte emoties zien. Laat me je vastpakken, zoals Christian Karembeu dat mocht. Zoals iedereen het fijn vond om jouw enorme borstkas te omhelzen. Trek dat pak uit en toon je bovenbenen. Maar vooral: huil. Word boos, snik en stotter. Wrijf in je ogen, buig je hoofd, ben stil en snik. Pak dan nog één keer een bal, raak ‘m met buitenkant schoen – met links of rechts – en zucht. Jij bent wat emotie in voetbal moet zijn.

Verdwijn, Clarence, en kom nooit meer terug.  Jij bent geen trainer. Jij bent El Presidente. 

Lezerspost door Dion van Meel

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)