Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De trein

17 januari 2018

Interviews met voetballers of trainers zijn doorgaans opsommingen van positief bedoelde uitdrukkingen. Ze gaan keihard aan zichzelf werken of tekenen bij een club om zich door te ontwikkelen. Doorontwikkelen, dat betekent dat je jezelf verbetert en daarna ga je door met verbeteren. Kan aan mij liggen maar het klinkt best ingewikkeld.
In mijn herinnering was het Ronald Koeman die begon over een trein. Hij stapte destijds in de trein richting Valencia, die trein kwam volgens hem maar één keer voorbij. De trein was een beeldende uitdrukking, in gedachten zagen we de trainer met zijn voetbaltas instappen terwijl de conducteur het vertreksein gaf.
De keuze voor een trein vond ik best gedurfd, in Nederland klagen we steen en been over te drukke treinen en vertragingen. De trein van Koeman vertrok gelukkig op tijd maar hij kon al gauw met het vliegtuig naar huis. Vandaag las ik dat één van mijn favoriete spelers bij FC Dordrecht een contract heeft getekend bij een club in Roemenië. ‘Soms komt er een trein voorbij waar je op moet stappen. Je weet niet of die trein nog een keer langs komt’, was zijn verklaring voor de opmerkelijke transfer.
Ik weet niet hoe het gesteld is met het treinverkeer in Roemenië en het voetbal aldaar volg ik ook niet op de voet. Wat ik hoop is dat-ie daar keihard aan zichzelf gaat werken, zich doorontwikkelt en zo gauw mogelijk de trein terugneemt. Mailson Lima Duarte Lopes, ik mis je nu al.

Lezerspost van Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)