Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De vertegenwoordiger

20 juli 2015

Hij komt regelmatig bij ons langs. Keurig in het pak en altijd goed gehumeurd. Wij gaan er even voor zitten. Koffietje erbij, gezellig. Je kent elkaar al zo lang, dat schept een band. Daarbij kan je met hem lachen en hij lijkt sprekend op de trainer van Ajax. Alhoewel, de laatste tijd iets minder.
 
Na een inleidend praatje komt hij met de speciale aanbieding. We zijn benieuwd, wat zal hij deze keer verkopen? Ooit, rond het EK van 1996, had hij een handeltje in Croky chips. Een handeltje dat we niet konden weigeren, want zijn schoonvader had een mooi dealtje kunnen maken. Die zat zelf ook in de aardappelhandel. Later bleek er een nare nasmaak aan die zoutjes te zitten.
 
Daarna verkocht hij ons een WK in Qatar. Waarom? Omdat er wat te verdienen valt. Voetballen in een zandbak in de hitte is geen probleem. En die buitenlandse arbeiders worden echt goed behandeld. Hij kan het weten. Hij was er toch zelf buitenlandse arbeider geweest?
 
Nu komt hij een remedie tegen ouder worden aanbevelen: botox. Het kost bijna niets via zijn schoonvader. Nee, een andere schoonvader.
 
Het is altijd gezellig als Ronald langs komt. Maar als hij weg is heb je het gevoel dat je genaaid bent.
 
Lezerspost van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)