Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De wedstrijdbal van Greetsie

2 juni 2015

Na de wedstrijd duiken we altijd nog het supportershome in voor een derde helft, doorgaans gevolgd door een vierde helft in de stad. Jaren geleden hadden we een stamkroeg, The Boozer, een Engelse pub waar de hele dag de televisie aanstond en koffie of thee uit principe niet werd verkocht. Bij binnenkomst werden we beschenen door dansende lichtjes van de gokkast. Aan de gokkast hing de arm van Margreet, door ons liefkozend Greetsie genoemd, het apparaat werd alleen losgelaten om drank te bestellen of geld te wisselen. Ze hoorde bij het interieur, tussen de eikenhouten meubels, verschoten tafelkleedjes en gebarsten plavuizen. In mijn herinnering heeft ze niet eens een gezicht, alleen een grauw gordijn van haren en een vastberaden arm.

Op een dag stond ze er niet meer, bij binnenkomst zagen we wel lichtjes dansen maar ze werden niet meer weerkaatst door het tengere lijf van Greetsie. Over haar dood deden verschillende verhalen de ronde: veeleisende minnaars, alcoholverslaving, dwingende familie, schulden. Haar leven was kennelijk net zo spannend als haar dood, de waarheid had ze meegenomen in haar graf.

Ik denk niet dat Greetsie had kunnen bedenken dat wij, een groep supporters, elk jaar een wedstrijdbal sponsoren ter nagedachtenis aan de vrouw die voor ons onlosmakelijk aan het voetbal is verbonden. Eens in het jaar leeft ze weer even op wanneer haar naam door het stadion galmt: “Dames en heren, het doelpunt van FC Dordrecht is gescoord door de wedstrijdbal van Greetsie!”

Lezerspost van Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)