Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Dromen van de Champions League

31 mei 2018

Terwijl de Champions League finale 2018 tussen Real Madrid en Liverpool over mijn tv scherm rolde, dacht ik gek genoeg aan een voetballer van Juventus. 
Doelman Gianluca Buffon, veertig jaar oud, 175 interlands en bezig aan zijn laatste jaar als professioneel voetballer in Italië.
 
De meeste mensen zijn niet blij met grote oren, maar voor de Cup met de grote oren maken velen graag een uitzondering. Buffon is daar geen uitzondering op. Het is de prijs die nog ontbreekt op zijn rijke palmares: de Champions League.
 
We weten allemaal hoe het is gelopen. Een zeer discutabele strafschop in de halve finale tegen Real Madrid. In een flits zag Buffon zijn carrière uitgaan als een nachtkaars. Hij ging overmand door emotie, met dramatiek zoals alleen Italianen dat kunnen, verhaal halen bij de scheidsrechter van dienst. Wellicht duwde hij een beetje en sprak hij woeste woorden die hij zich nu niet meer kan herinneren, met een rode kaart tot gevolg. Einde droom. Einde Champions League.
 
Afgelopen week pakte Buffon zijn droom weer op. Hij voerde gesprekken met Paris Saint German voor een transfer naar de lichtstad, met een contractduur van vier jaar. Zijn credo: een man is niet oud, totdat spijt de plaats inneemt van zijn dromen. 
 
Terwijl op mijn tv Real Madrid voor de vierde keer in vijf jaar tijd de cup met de grote oren omhoog tilt, pak ik een hap van mijn spaghetti en denk: Buona fortuna cacciatore di sogni – veel geluk dromenjager. Want als je je dromen maar intens genoeg beleeft, worden ze uiteindelijk een keer werkelijkheid. 
 
Lezerspost van Joep Henst
 
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)