Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een buurtcafé met Ziggo

25 november 2019

Mijn collega Sjors woont in de Amsterdamse Rhijnvis Feithstraat. Een rustig zijstraatje van de Overtoom. Het liefst kijkt hij wedstrijden van Ajax en Oranje thuis op de bank, maar dat is sinds kort niet meer mogelijk.
De Figurantenbar, een buurtcafé schuin tegenover zijn huis, gooide roet in het eten. De kroeg heeft sinds kort Ziggo en zendt alle wedstrijden van Ajax en Oranje uit. 
Geen probleem zou je zeggen, ware het niet dat Sjors zijn goedkope Tele2-verbinding minder snel is. De TV’s in het café lopen tien seconden voor op die van Sjors. Zo barst de Figurantenbar al in gejuich uit als Ziyech een vrije bal raak raak schiet, terwijl dezelfde Ziyech bij Sjors nog zijn veters strikt. 
Het lijkt misschien een klein probleem, maar het plezier is er snel vanaf. Je kunt het volgens hem vergelijken met te snel klaarkomen. Of iemand die de clou van je mop verklapt, net op het moment dat jij hem wil vertellen. 
Dikke gordijnen, een koptelefoon met noise-cancelling; niets helpt. En zo zit Sjors nu geregeld op dinsdag of woensdag in de Figurantenbar. 
Als hij door het raam kijkt, ziet hij z’n vriendin op de bank zitten. Die kan nu wel Ladies Night kijken, met tien seconden vertraging. 

Lezerspost van Bastiaan Colijn

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)