Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Eindelijk Europees voetbal

12 januari 2015

Deze week was het eindelijk zover. Voor de eerste keer sinds jaren speelde Go Ahead Eagles Europees. De laatste keer was in 2006 in Antwerpen. Te kortbij. Die telt niet mee. Ditmaal mochten we echter naar de Algarve in Portugal; Een droomuitje. De betere planners pakten de diverse reissites erbij en vrij snel was het juiste reisplan gemaakt. Go Ahead Eagles zelf had wat langer nodig om alles te plannen. Pas een week vantevoren werd er een oefenwedstrijd tegen het Portugese SC Farense bekendgemaakt.

Daar droomden vele supporters jarenlang van, een uitje naar een zonnig oord. Geen gedoe met handschoenen en koude voeten. Nee, dit keer lekker in een t-shirt, met een ijsje erbij. Zeventien graden en een felblauwe lucht. Mooier krijg je het niet. Dat de wedstrijd uiteindelijk in een bijna onvindbaar dorp bij een Golf Resort op een bijveldje gespeeld werd is bijzaak, net als de muggenplaag die de Algarve teisterde. Ook maakt het niet uit dat SC Farense in de Segunda Liga speelt en met 1-0 van ons won.

 De term ‘Europees Voetbal’ heeft iets. Daar word je als supporter enthousiast van. We zouden bijna jaloers worden op de supporters van clubs als PSV, Ajax en bijvoorbeeld AZ. Die hebben inmiddels heel Europa al gezien. Als supporter van Go Ahead Eagles moet je een oefenwedstrijd in het buitenland met beide handen aangrijpen. Dat werd ook zeker gedaan. We waren met vijf man.

Lezerspost van Robert Bugter 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)