Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Elvis Manu kweekt zitvlees

30 november 2015

Misschien klinkt het wat vreemd voor een min of meer gehuwde man van bijna zesendertig. Dat besef ik heel goed. Maar als ik ‘s ochtends wakker word, denk ik aan Elvis Manu. Onder andere omdat hij zo’n mythische voornaam heeft. Dat is echter niet de enige reden dat deze kleine artiest mijn gedachtewereld beheerst.

Mijmerend over Elvis zie ik een onmogelijke sologoal voor me, tegen de Donbass-Oekraïners van Zorya Luhansk. Ik hoor een ontploffende Kuip. Hij trekt zijn rood-witte shirt uit. Mike Obiku herleeft. Feyenoord toch nog verder in Europa. Op naar Rome! Denkend aan Elvis geniet ik van zijn aandoenlijke opportunisme. Ik voel de angst bij zijn tegenstanders als hij invalt. Geen kans is toch een kans. De watervlugge Dordtenaar met Ghanees bloed is volstrekt onberekenbaar. En hij weegt amper zestig kilo, dat is ook leuk.

Elvis heeft een vet contract bij Brighton & Hove Albion in de tweede Engelse liga. De Seagulls staan bovenaan, terwijl Elvis zitvlees kweekt. Op een bank gesponsord door American Express. Vijf keer viel hij in. Zelden figureerde hij langer dan tien minuten. Wat is het profbestaan dan eigenlijk tranentrekkend treurig. Naast Elvis verpietert het afgegleden reuzentalent Rajiv van la Parra. Ruim boven hen, op een luxueuze fauteuil in de VIP-lounge, zit Danny Holla te zuchten. Soms denk ik aan Rajiv en Danny. Maar meestal aan Elvis.

Lezerspost van Gijs Lauret

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)