Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gouden regel

22 augustus 2014

De man achter de kraam op de vlooienmarkt van de Jaap Edenhal zuchtte diep. Ik had hem gevraagd waarom hij alle cd’s van de door mij zeer bewonderde Steve Earle voor een euro verkocht. “Ik heb ‘m ontmoet” antwoorde hij “en het is een lul”. Ik liep door want ik had de cd’s al en ik begreep waar het fout was gegaan. De man had De Gouden Regel overtreden: “nooit je idolen ontmoeten want dat kan alleen maar tegenvallen”. Dat was ook de reden dat mijn vrouw in de Jaap Edenhal de koffie moest halen. Ik was veel te bang om Sjaak Swart te ontmoeten die daar beheerder van het restaurant was. Mister Ajax is heilig in mijn ogen.

Geen meet & greet voor mij dus. De boeken van Kieft, Ricksen en Van der Meijde bewijzen mijn gelijk. Duidelijk geen jongens waar je lekker mee over voetballen kunt bomen. Na de training meteen op zoek naar drank, cocaïne en of buitensporig bedeelde dames.

Toch had ik medelijden met de man die niet meer van zijn favoriete muziek kon genieten. Blijkbaar was hij niet op de hoogte van De Gouden Regel. Daarom ben ik maar even terug gegaan om alle cd’s van hem te kopen. Kon mijn vrouw ondertussen even koffie halen.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)