Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Got to give it up

20 maart 2015

Een rechtbank in Los Angeles heeft bepaald dat Pharrell Williams en Robin Thicke 7,4 miljoen dollar moeten overmaken aan de nabestaanden van Marvin Gaye omdat hun song Blurred Lines te veel lijkt op het nummer Got to give it up van Gaye. Een opvallende uitspraak. Met het nummer Blurred Lines wordt de stijl van Gaye meer gevolgd dan gekopieerd.
 
Wanneer de lijn van deze uitspraak op grote schaal wordt overgenomen moet Robin van Persie de nabestaanden van Beb Bakhuys betalen. De weergaloze kopbal waarmee Van Persie op 13 juni 2014 voor de gelijkmaker tegen Spanje zorgde was duidelijk door Bakhuys geïnspireerd. Ook de honderden amateurs die in het weekend met de bal aan de voet van buiten naar binnen trekken en vervolgens op het doel schieten, moeten zich zorgen maken. Al gaat de bal over het doel, ze zijn Arjen Robben geld schuldig. En wat te denken van de hoogspringers die dagelijks oefenen op de fosburyflop? Dick Fosbury kan een ruime vergoeding tegemoet zien.
 
Zelf ben ik geld schuldig aan de nabestaanden van mijn grote voorbeeld Simon Carmiggelt. Net als hij eindig ik mijn columns graag met een ‘punchline’. De nabestaanden van de missionaris die het beroemde standje heeft uitgevonden kunnen zich helemaal in de handen wrijven. Als die worden gevonden moeten we allemaal de portemonnee trekken.
 
Lezerspost van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)