Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

HAMMERTIME

10 november 2014

Het BBC-programma Match of the Day publiceerde onlangs een lijstje met succesvolle Nederlanders in de Premier League. Bergkamp, Gullit, Van Nistelrooij, Kuijt, Van Persie, Hasselbaink, Overmars, Van der Sar, Robben, Stam en Van der Vaart drukten allemaal hun stempel op het Engelse voetbal. Ook George Boateng is volgens de BBC een Flying Dutchman. De middenvelder troeft onder meer Van Bronckhorst, Davids en Van Hooijdonk af.

Wie mag zich de volgende Vliegende Hollander noemen? Daley Blind rammelt aan de poort. Vlaar? Janmaat? Fer? Die hebben nog een lange weg te gaan. Vooralsnog maken ze deel uit van het peloton der naamlozen. Zo ligt in Engeland niemand meer wakker van Clyde Wijnhard, Robin van der Laan of Willem Korsten. Andy van der Meyde scoorde vooral bij de paaldanseressen in Liverpool en Stefan Postma toonde zich buiten de lijnen klemvaster dan onder de lat.

Marco Boogers kon evenmin potten breken in het Premiership. De huidige technisch directeur van FC Dordrecht kwam in 1995 tot vier invalbeurten bij West Ham United. Boogers droeg precies 91 minuten het claret-and-blue van The Hammers. Net genoeg voor de bijnaam Mad Marco na een dwaze horrortackle. Het levert hem steevast een topnotering op bij uitverkiezingen van de grootste miskoop ooit. Nog altijd zijn er t-shirts in omloop met het opschrift ‘I saw Marco Boogers play’.

http://www.punkfootball.com/I-saw-Marco-Boogers-t-shirt-details.aspx?ID=41

Lezerspost van Arjen Pijfers

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)