Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hans Eijkenbroek

29 augustus 2013

Elke dag komt Hans op de fiets naar de club, petje op, trainingspak aan. Hij is de zeventig gepasseerd maar heeft nog het lijf van een jonge vent.

Hij drinkt een bakkie met de andere mannen die hier ook bijna dagelijks zijn. Soms bietst hij een shaggie bij Jan of Arthur, die beide wél het lichaam van een zeventigjarige hebben. Ze lezen snel even het nieuws in de Metro die op tafel ligt en nemen de dag door. De één gaat de Noord- tribune schoonmaken, de ander klimt op de ladder om een reclamebord te plakken. Hans loopt naar de kleedkamer, hij assisteert bij de training. En als hij klaar is maakt hij de kleedkamers en de wc’s schoon met Robert, een jongen met een verstandelijke beperking zoals dat heet. Hans is net als de rest onmisbaar voor een club, zoals de club voor hen onmisbaar is.

Ik vraag me wel eens af of jongens als Gullit, van Basten of Sneijder ook later net als Hans worden. Dat ze elke dag even het gras moeten zien om weer te kunnen ademen. Dat ze in hun trainingspak blijven rondlopen omdat ze immers nog topfit zijn. En dat ze gewoon de plees schoonmaken want iemand moet het doen.

Ik denk het niet, Hans ‘De Eijk’ Eijkenbroek is uniek in zijn soort.

Dit artikel is geschreven door Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)