Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Harde werker

23 december 2015

In een volle kuip was ik onlangs toeschouwer van Feyenoord – Willem II. De favoriete spelers op het veld waren degenen waarmee het legioen zich het best kon identificeren. Dirk Kuijt bijvoorbeeld, harde werker met de mentaliteit van een havenarbeider, of Sven van Beek, karaktervoetballer met meer inzet dan talent. Lex Immers werd zelfs toegezongen tijdens zijn warming up.

Het publiek had minder op met Marko Vejinović, ooit een veelbelovende nummer 10 in de jeugd van Ajax. Een slordige terugspeelbal van de middenvelder leidde tot een tegendoelpunt, daarna werd duel na duel verloren. Zelfs de meest eenvoudige breedtepasses versturen leek een opgave voor de man die vorig seizoen nog tien doelpunten voor Vitesse maakte. Bij elk balverlies klonk gezucht van de tribunes, soms licht gefluit. De twijfel en onzekerheid leken zijn benen te verlammen.

Wat daarna gebeurde deed pijn aan de ogen; Vejinović probeerde hard te werken, een Dirk Kuijt te zijn. Maakte af en toe een tackle, ging ineens kopduels aan, jaagde tegenstanders op. Het zal geen toeval zijn dat hij snel daarna werd gewisseld. Voor hem in de ploeg kwam, jawel, Lex Immers. Sommige spelers staat hard werken niet, Vejinović is er zo een. Hij is een speler die een hele wedstrijd kan teren op een geniale assist of steekbal. Ik ben alleen bang dat de Kuip hier geen oog voor heeft. 

Lezerspost van Peter Verkroost

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)