Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het debuut van Hasselbaink

15 december 2015

Jimmy Floyd Hasselbaink maakte dit weekend zijn debuut als trainer bij Queens Park Rangers, een club waar de miljoenen in het rond vliegen, maar waar goede prestaties uitblijven. Momenteel staat de club ergens in de middenmoot van de Championship. Met Hasselbaink denkt QPR de oplossing te hebben gevonden.

Het was lekker druk voor de wedstrijd in de Londense wijk Shepherds Bush. De pubs zaten vol en iedereen leek er weer extra zin in te hebben. In de superstore werden volop inkopen gedaan. De smerige hamburgers en smaakloze patat binnen de poorten vonden gretig aftrek en Hasselbaink betrad onder luid gejuich het veld.

Maar toen begon de wedstrijd tegen Burnley. Het was verschrikkelijk. Het lukte beide ploegen niet om de bal drie keer naar dezelfde kleur te spelen. Veel rennen, keihard werken en lange ballen naar voren als er geen oplossing meer mogelijk leek. Het publiek juichte als er weer een schot de tribune invloog. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord.

Een dag later las ik in een krant dat QPR zonder echte aanvallers speelde. Dat was me niet eens opgevallen tijdens de wedstrijd zelf. Hasselbaink vertelde na de wedstrijd dat de club fantastische supporters heeft  en dat hij een selectie had gezien die hard wilde werken. Nu mag hij ze nog leren voetballen, en vooral leren scoren.

Lezerspost van Robert Bugter

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)