Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hét dilemma van zaterdag

9 juli 2013

Na elke wedstrijd klinkt er een fluitsignaal. De wedstrijd is afgelopen en er is gewonnen, verloren of gelijk gespeeld. De uitkomst van de wedstrijd is van groot belang. Uiteraard omdat je bui van de rest van het weekend er vanaf hangt. Maar de uitslag is ook bepalend voor de luttele minuten na het fluitsignaal.

Meteen na het fluitje begint mijn twijfel. Wat moet ik doen en zeggen? Een ferme onderhandse of een sportieve bovenhandse handdruk. En wat zeg je erbij? Als je hebt gewonnen met 5-0 zeg je natuurlijk niet ‘goed gespeeld’, dit neigt naar sarcasme. ‘Volgende keer beter’ klinkt al snel hoogdravend. Ik hou het dan vaak op ‘succes met de rest van de competitie’ al hoewel dit wel een redelijk lange zin is en dus ook niet ideaal voor het korte contact dat je hebt.
Aan het eind van de afgelopen voetbalcompetitie merkte ik dat ik alvast ging nadenken over wat ik tegen de oppositie zou gaan zeggen na dat onvermijdelijke laatste fluitsignaal. Een medespeler betrapte mij zelfs tijdens de wedstrijd op het oefenen van de slotzin.
In de laatste wedstrijden van het seizoen hield het nadenken over wat te zeggen mij uit het spel. Ik besloot daarom op de allerlaatste competitiewedstrijd het volgende: altijd de tegenstander eerst laten spreken en wat hij zegt dan met ‘jij ook’ beantwoorden. Dit alles met een onderhandse handdruk op ongeveer 40% van je kracht.
Dit werd volgens mij als prettig ervaren, volgend jaar weer dus.

Dit artikel is geschreven is door Pelle Baas

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)