Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het duel van de Koffieautomatenanalisten

23 december 2014

Ruud Gullit is één van de meest populaire voetbalanalisten van Europa. Tegen een niet gering bedrag legt hij voor het populaire Match of the Day de vinger op de zere plek van een matig presterend team: “they have to score more goals”. Hij kijkt daarbij Gary Lineker aan met een blik van: Ik ben niet goedkoop, maar dan heb je ook wat.

Tv-voetbalanalisten moeten zich wekelijks waar maken, want er staat zo een oud-voetballer klaar om je plaats in te nemen. Maar op de werkvloeren is de strijd om de positie koffieautomatenanalist bijna even moordend. Dat vergt voorbereiding want er is bijna elke avond een wedstrijd op tv. Ik moet dagelijks in duel met Anne, die in de kamer naast mij werkt. Zij begrijpt niet alleen de buitenspelregel maar kan ook De Boertjes uit elkaar halen.

Op een avond had ik een beker-ronde laten lopen voor een leuke serie. De volgende ochtend probeerde ik ongezien de koffieautomaat te bereiken, maar Anne rook mijn onzekerheid. ”Wat vond je van Ajax gisteravond?” hoorde ik achter mij en ik verstijfde. Het leek of de tijd stil stond toen ik Koffie zwart indrukte. Terwijl mijn bekertje volliep zocht ik naar een ingeving.  “Ze zouden minder tegendoelpunten moeten krijgen”, mompelde ik wanhopig. Gevolgd door de bewonderende blikken van mijn collega’s liep ik terug naar mijn bureau.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)