Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het einde van een tijdperk

16 juli 2013

Kick and rush. Het is de Engelse benaming voor de lange bal naar voren en duels winnen. De stijl zoals in de grondbeginselen van het Engelse voetbal, vol passie en strijd. De stijl waar Johan Cruyff een hartaanval van krijgt en waar in Spanje niet eens over gesproken kan worden.

De stijl zoals je het in de lagere divisies nog een enkele keer ziet, maar in de hogere divisies uitgestorven lijkt door het ideaalbeeld van het “totaalvoetbal”. De vraag of totaalvoetbal de mooiste en beste stijl is, werd dit seizoen beantwoord door Stoke City.
Totaalvoetbal wordt door de algemene opinie beschouwd als de maatstaf, maar het voetbal van Stoke City is minstens zo mooi om naar te kijken. De passie en strijdlust die in het spel worden gegooid is juist iets waar het totaalvoetbal nog wat van kan leren. Het is mooier om te kijken naar strijdende mannen, dan te kijken naar het ellenlang heen en weer schuiven van een bal.
Tony Pulis is ontslagen omdat de directie een andere weg in wil slaan. Hiermee is de degradatie van Stoke in 2014 een feit, is een tijdperk ten einde en zal de Premier League nooit meer hetzelfde zijn.

Dit artikel is geschreven door Aart Stolk

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)