Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het PEC-rapport

18 februari 2015

Volgens mijn neef Niels is PEC Zwolle dit seizoen zó populair dat men zelfs een sponsor heeft gevonden voor de dode spelmomenten, Kameleon Uitvaartzorg. Nieuwsgierig geworden door zijn enthousiasme ben ik eens gaan kijken bij een wedstrijd. Omdat ik er niet meer was geweest sinds trainer Ron Jans er zelf speelde dacht ik haarfijn vast te kunnen leggen wat het geheim is achter het huidige succes. Met een PEC-rapport zou ik dan noodlijdende clubs als MVV Maastricht en RKC Waalwijk kunnen helpen op de weg naar de top van de eredivisie.

De clubs in nood hoeven in ieder geval niet te verhuizen. Het nieuwe stadion van PEC is 40 meter verwijderd van de plek waar het oude Oosterenkstadion stond. Een toen al weinig inspirerende omgeving tussen snelweg, industrie en ziekenhuis. Het stadion zelf is op z’n best efficiënt te noemen en de biertjes moeten worden gekocht met de onvermijdelijke plastic munten. Ik was al helemaal in de stemming voor de dode spelmomenten.

Tot het stadion vol stroomde met zingende en enthousiaste PEC-supporters zoals mijn neef en ik in een soort voetbalroes terecht kwam. Dezelfde supporters op dezelfde plek in een vergelijkbaar stadion, maar nu wel met goals. Mijn advies aan alle noodlijdende clubs is dan ook simpel: gewoon volhouden! Misschien komt er een tijd dat ze er wél invliegen.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)